Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
Így éld túl

Milyen az amikor semmit sem ehetsz?

Lanna · 6 hónapja
Na jó, ez talán kicsit túlzás, de gondolj csak bele. El tudnád képzelni az életed vegán, gluténmentes, cukormentes változatát? Ugye, hogy nem egyszerű? 
Akkor szeretném nektek bemutatni a hétköznapjaimat. 
Az elején leszögezném, hogy én nem ételallergiában hanem intoleranciában szenvedek. A különbség csak annyi, hogy ezt tudományos orvosi módon nem lehet kimutatni (vérből) , de attól még ugyan olyan panaszaim vannak és a tünetek jelentkeznek. 
Na és akkor térjünk a tárgyra. 

Hogyan lehet ezt átvészelni? Hogyan bírom ki, hogy be egyek a "rendes" ételekből? 

A válasz egyszerű. Iszonyat nehezen és van, amikor sehogy. Én is ember vagyok és sajnos elég sokszor "félrekajálok" (ami azt takarja, hogy nem tartom be a diétámat). Persze ez nagyon nem egészséges, de mindenkinek vannak gyenge pontjai. Azért az esetek többségében igyekszem betartani. 

Mit eszek egy ilyen összetett életrenddel? 

Főleg zöldséget és a szezonális gyümölcsöket. Tofut, abból elég sokat, és mindenféle szójakészítményt.  Glutén helyett rizslisztet használok, cukor helyett édesítőszereket. A zölségekben az a jó, hogy kb mindent, amit a hússal csinálnánk meg lehet velük csinálni. Bármilyen pác vagy szósz nagyon ízletessé teszi őket. Persze kreatívnak kell lenni és az átlagoson kívül gondolkodni. 

Általában ezeket a kérdéseket kapom az emberektől, de ha érdekel titeket a téma, írjatok kommentben kérdéseket, szívesen válaszolok. :) 

Ez alatt a menüpont alatt fogtak majd számomra bevált recepteket találni. 

És ha egy cipőben járunk.. akkor az erő legyen veletek. 

LannaMegjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Lanna
Mindenki problémákkal küzd nap mint nap. Ez alól én sem vagyok kivétel. Távkapcsolat? Ételintolerancia? Sport és a vele járó gondok? A mindennapi kis küzdelmek? Megmutatom hogyan éld túl ezeket!