Na jó, ez talán kicsit túlzás, de gondolj csak bele. El tudnád képzelni az életed vegán, gluténmentes, cukormentes változatát? Ugye, hogy nem egyszerű?
Akkor szeretném nektek bemutatni a hétköznapjaimat.
Az elején leszögezném, hogy én nem ételallergiában hanem intoleranciában szenvedek. A különbség csak annyi, hogy ezt tudományos orvosi módon nem lehet kimutatni (vérből) , de attól még ugyan olyan panaszaim vannak és a tünetek jelentkeznek.
Na és akkor térjünk a tárgyra.
Hogyan lehet ezt átvészelni? Hogyan bírom ki, hogy be egyek a "rendes" ételekből?
A válasz egyszerű. Iszonyat nehezen és van, amikor sehogy. Én is ember vagyok és sajnos elég sokszor "félrekajálok" (ami azt takarja, hogy nem tartom be a diétámat). Persze ez nagyon nem egészséges, de mindenkinek vannak gyenge pontjai. Azért az esetek többségében igyekszem betartani.
Mit eszek egy ilyen összetett életrenddel?
Főleg zöldséget és a szezonális gyümölcsöket. Tofut, abból elég sokat, és mindenféle szójakészítményt. Glutén helyett rizslisztet használok, cukor helyett édesítőszereket. A zölségekben az a jó, hogy kb mindent, amit a hússal csinálnánk meg lehet velük csinálni. Bármilyen pác vagy szósz nagyon ízletessé teszi őket. Persze kreatívnak kell lenni és az átlagoson kívül gondolkodni.
Általában ezeket a kérdéseket kapom az emberektől, de ha érdekel titeket a téma, írjatok kommentben kérdéseket, szívesen válaszolok. :)
Ez alatt a menüpont alatt fogtak majd számomra bevált recepteket találni.
És ha egy cipőben járunk.. akkor az erő legyen veletek.
Lanna
Milyen az amikor semmit sem ehetsz?
2018-07-05
Hozzászólások (0)